Hoe MKB-Vriendelijk is uw gemeente? Bestel hier uw resultaten

MKB-Nederland reikt ook dit jaar weer de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat en de dienstverlening van gemeenten aan ondernemers. Dit onderzoek is één van de grootste ondernemerspeilingen van Nederland, waar meer dan 20.000 ondernemers aan meedoen. MKB-Nederland wil met deze verkiezing gemeenten stimuleren zo mkb-vriendelijk mogelijk te worden.

Deze dagen is of wordt bekendgemaakt hoe ondernemers over de inspanningen van hun gemeente denken. Dat leidt tot diverse winnaars (provinciaal en landelijk) in de verkiezing tot MKB-Vriendelijkste gemeente 2018. Bekijk hier de winnaars in uw provincie

Bent u benieuwd naar de resultaten in uw gemeente?

Wat ondernemers vinden van de dienstverlening van hun lokale overheid is informatie die vanzelfsprekend ook van toegevoegde waarde is voor uw gemeente. 
Speciaal voor geïnteresseerde gemeenten bieden wij een maatwerkrapportage.

Een dergelijke maatwerkrapportage bevat:

1. De scores van uw gemeente op vier pijlers

  • De tevredenheid van de ondernemers over de dienstverlening
  • Imago bij ondernemers uit andere gemeenten
  • Communicatie & beleid
  • De waardering van de lasten versus het voorzieningsniveau ('waar voor je geld')

2. De scores van alle gemeenten in uw provincie
Deze lijst is gebaseerd op de scores van alle gemeenten in de provincie op de vier pijlers. Op deze lijst kunt u, zowel op totaalniveau als per onderwerp, zien hoe uw gemeente scoort ten opzichte van alle gemeenten in uw provincie.

3. De gemeentelijke positie op de landelijke ranglijst

Om uw ondernemersbeleid te verbeteren, uw sterke punten actief te gaan communiceren en om eventuele persvragen te beantwoorden bevelen wij u het gebruik van uw rapportage dan ook van harte aan!

Bestel hier uw rapportage.

Wij hopen dat u niet alleen een mooie score hebt behaald, maar vooral dat mkb-vriendelijkheid nog meer een speerpunt wordt in uw beleid en dienstverlening. Laat de inzichten in uw prestaties u daarbij van dienst zijn! 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze contactpersoon (zie kader rechts).